Paluchy wiedźmy jednych przerażają a innych bawią. Ale jedno jest pewne, są przepyszne i znikają w zaskakującym tempie! Idealne dla dzieci oraz na imprezę halloweenową . Ich przygotowanie jest bardzo proste, a efekt zaskakujący. Gorąco polecam! Przepis na paluchy wiedźmy Składniki kostka masła (200 g) 2 szklanki mąki (280 g) jajko pół szklanki cukru (110 g) najlepiej cukru pudru około 20-60 migdałów * (50 g) Opcjonalnie pół łyżeczki soli kilka kropel aromatu waniliowego lub migdałowego łyżka marmolady *migdały... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...