Ciasteczka maślane z czekoladą to nasze ulubione ciastka ostatnimi czasy! Maślany smak oraz kawałki czekolady sprawiają, że ciężko się im oprzeć. Możecie dodać ulubioną czekoladę, u nas padło na białą. Gorąco polecam! Składniki szklanka mąki pszennej (150 g) 1/2 kostki miękkiego masła (100 g) 1/4 szklanki cukru lub słodziku (70 g) jajko łyżeczka proszku do pieczenia (4 g) szczypta soli tabliczka czekolady (100 g) Czas przygotowania: 25 + 10 minut pieczenia Liczba ciastek: około 15-20 ciasteczek P... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...