Dal z zielonej soczewicy z marchewką i pietruszką + basmati

Dal z zielonej soczewicy z marchewką i pietruszką + basmati

Dal z zielonej soczewicy z marchewką i pietruszką + basmati

Dal z zielonej soczewicy z marchewką   i pietruszką + basmati Zielona soczewica wraz z ryżem stanowi pełnowartościowy posiłek. Soczewica jest bardzo bogata w białko (24g na 100g suchego produktu). Co więcej, to białko jest drugim, po soi, najlepiej przyswajalnym przez organizm białkiem roślinnym. Do ryżu (oczywiście basmati) często dodaję kostki awokado zamiast oliwy czy innych tłuszczy. Awokado, wraz z orzechami, stanowią najzdrowsze źródła tłuszczu. W dodatku smak dojrzałego (powinno lekko uginać się pod ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wegańska kuchnia orientalna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.