Przepis na : deser
Nie zapomina się smaków dzieciństwa, pewnie dlatego nie mogę zapomnieć miodowych ciasteczek babci które zawsze piekła nam na weekendowy poczęstunek, teraz ja robię je bardzo często, kiedy tylko mamy ochotę na nieco słodkości. Są obłędnie kruche i pachną płatkami jęczmiennymi lub owsianymi, zależy na jakie mam ochotę w danym momencie. Proste do przygotowania i szybkie. Ostatnio jestem bardzo zabiegana i nie zawsze mam czas na zwykłe zakupy z pomocą w takich momentach przychodzi mi sklep spożywc... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...