CHLEB PSZENNO-ŻYTNI NA KEFIRZE

CHLEB PSZENNO-ŻYTNI NA KEFIRZE

CHLEB PSZENNO-ŻYTNI NA KEFIRZE

Dziś coś dla miłośników żytniego pieczywa.  Zapraszam na prosty i bardzo smaczny chleb pszenno-żytni.  Składniki : (u mnie keksówka o dł. 30 cm) 300 g mąki żytniej 720 200 g mąki pszennej 1 op suchych drożdży (7g) 280 ml letniego kefiru 180 ml letniej wody 1 łyżka prażonej cebulki 1 łyżka czarnuszki 1 łyżka ziaren dyni 4 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Wykonanie: Obie mąki łączymy z suchymi drożdżami solą i cukrem. Dodajemy olej, wodę i letni kefir. Wyrabiamy  mikserem z hakiem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.