CHLEB ORKISZOWY NA ZACZYNIE DROŻDŻOWYM

CHLEB ORKISZOWY NA ZACZYNIE DROŻDŻOWYM

CHLEB ORKISZOWY NA ZACZYNIE DROŻDŻOWYM

Pyszny i  wilgotny.  Sprężysty miąższ i chrupiąca skórka.  Zrównoważony i delikatny smak.  Zasmakował mi od pierwszej kromki :)) Przepis z książki "Pieczenie chleba". Składniki na zaczyn: 130 g mąki orkiszo wej 100 ml ciepłej wody 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka drożdży instant (suszonych) Zaczyn przygotowujemy sobie poprzedniego dnia wieczorem. Wszystkie składniki wymieszać, przykryć talerzykiem i  odstawić w miseczce na ok. 8 godzin (do następnego dnia) w ciepłe miejsce (u ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.