Udziec jagnięcy z czosnkiem wg Aleex

Udziec jagnięcy z czosnkiem wg Aleex

Udziec jagnięcy z czosnkiem wg Aleex

Przez długi czas uważałam, że jagnięcina jest trudna w przygotowaniu. Nie byłam też przekonana do jej nieco specyficznego smaku. A jednak, kiedy trafiłam na udziec jagnięcy w dobrej cenie, postanowiłam przełamać swoje obawy i uprzedzenia. I co? I dobrze, że przygotowałam udziec w swojej kuchni. Bardzo smakował nam wszystkim, wybrednemu Młodemu także. Polecam. Składniki: • 1 udziec jagnięcy, 1–2 kg • 1 cebula • 3 – 4 ząbki czosnku • mleko • sól, pieprz, przyprawy • smak mięsny Sposób przygotowania: 1. Udziec opłuk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W mojej kuchni

Autor

Aleex

Mama dwójki różnopłciowych dzieci. Żona całkiem fajnego faceta. Z wykształcenia i zamiłowania polonistka, niepoprawna romantyczka wyznająca maksymę "Na miły Bóg Życie nie tylko po to jest, by brać, Życie nie po to, by bezczynnie trwać I aby żyć, siebie samego trzeba dać" Zapraszam Cię do mojej kuchni, do mojego osobistego świata. Tutaj gotuję, piekę, rozmawiam z przyjaciółmi, karmię rodzinę i znajomych, czasami piszę wiersze. Jeśli lubisz taki klimat, zostań. Zawsze jest tutaj dla Ciebie miejsce.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mięsa pieczone, dania mięsne

Inne przepisy z W mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.