Tzatziki to idealny sos do mięs z grilla. Przywędrował do nas z Grecji, ja tam właśnie go pokochałam i od tego czasu zawsze przygotowuję w domu, gdy szykuję plenerową ucztę przy ruszcie. Łatwo go przygotować, a nawet niewielka jego ilość znakomicie podkreśli smak mięsa zrumienionego na grillu. Koniecznie spróbujcie. Składniki: • 1 duży jogurt grecki (ok. 400 g) • 2 średniej wielkości ogórki szklarniowe • 1 duży ząbek czosnku • 1 łyżka oliwy extra vergine • sól, pieprz... czytaj dalej...
Mama dwójki różnopłciowych dzieci. Żona całkiem fajnego faceta. Z wykształcenia i zamiłowania polonistka, niepoprawna romantyczka wyznająca maksymę "Na miły Bóg Życie nie tylko po to jest, by brać, Życie nie po to, by bezczynnie trwać I aby żyć, siebie samego trzeba dać" Zapraszam Cię do mojej kuchni, do mojego osobistego świata. Tutaj gotuję, piekę, rozmawiam z przyjaciółmi, karmię rodzinę i znajomych, czasami piszę wiersze. Jeśli lubisz taki klimat, zostań. Zawsze jest tutaj dla Ciebie miejsce.