suszona pietruszka,cebula i prawdziwki

suszona pietruszka,cebula i prawdziwki

suszona pietruszka,cebula i prawdziwki

Składniki duży pęczek pietruszki natka i korzeń  Wykonanie Umyć natkę pietruszki,korzeń obrać odcinając po 2 cm z każdej strony .Pietruszkę pokroić na dowolne kawałki .Całość wyłożyć na tackach dehydratora -suszarki i włączyć funkcję słońce.  wysuszyć w dehydratorze na funkcji słońce,a następnie ,już wysuszone zmiksować , włożyć do woreczka zip, i za pomocą zgrzewarki do folii ,ze specjalną końcówka do próżni wypompować  powietrze. Tak przygotowane ,warzywa owoce mogą dłużej zachować świeżość. Po ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, przetwory

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.