Składniki duży pęczek pietruszki natka i korzeń Wykonanie Umyć natkę pietruszki,korzeń obrać odcinając po 2 cm z każdej strony .Pietruszkę pokroić na dowolne kawałki .Całość wyłożyć na tackach dehydratora -suszarki i włączyć funkcję słońce. wysuszyć w dehydratorze na funkcji słońce,a następnie ,już wysuszone zmiksować , włożyć do woreczka zip, i za pomocą zgrzewarki do folii ,ze specjalną końcówka do próżni wypompować powietrze. Tak przygotowane ,warzywa owoce mogą dłużej zachować świeżość. Po ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..