Składniki 1 łyżka oliwa 2 średnie cukinia pokrojone na plastry 1/4 cala sól i pieprz do smaku 1/2 szklanki keczupu 1 szklanka sera mozzarella 1 pepperoni oregano lub włoskie przyprawy do smaku Przygotowanie Cukinie pokroić na plastry .Wyłożyć plastrami blaszkę , posmarować pędzelkiem , olejem plastry cukinii po obu stronach. Doprawić solą i pieprzem, odczekać 2-3 minuty ,aż zmiękną. Na każdy plaster wycisnąć keczup i posypać serem ,oraz plasterkiem pepperoni . Zapiekać w nagrzanym piekarniku 180st C ,az ser się sto... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..