brukselka z sosem i wermutem,czyli Ragout

brukselka z sosem i wermutem,czyli Ragout

  Skladniki 50 dag ziemniaki 40-50 dag brukselka 1 łyżka mąkI 1 łyżka masła 200ml wywar z warzyw 200ml śmietana 3łyżki sok z cytryny 1 łyżka starta skórka z cytryny 2łyżki wytrawny wermutlub ciut wiecej wedle smaku 1 żółtko jajek sól,,pieprz,,cukier szczypiorek pęczek opcjonalnie ,male pomidorki oliwki zielone ser starty Wykonanie Ziemniaki umyć,obrać,pokroić.Brukselkę oczyścić i opłukać.Gotować w osolonej wodzie15min. Mąke ze śmietaną , masłem,poloczyc na gladko ,rozprowadzić zimnym wywarem z warzyw i gotowa...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

brukselka, ziemniaki, obiad

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.