Boczek z szynkowaru

Boczek z szynkowaru

Boczek z szynkowaru

Zaprawa do mięsa 1 i 1/2 kg mięsa,lub boczku ,co kto lubi 2-4 ząbki czosnku 1 mała łyżeczka mielonej kolendry 2-3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 płaska łyżka kminku 1 łyżka kopiasta cukru pudru 4 płaskie łyżeczki pektosoli 3 łyżeczki żelatyny 250 ml wody woreczek do szynkowara Wykonanie                                                             &nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, mięso, czosnek, mielone, karkówka, mięso mielone

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.