Składniki: pstrąg świeży 2 sztuki większe, cytryna 1 sztuka, papryka ostra 2 łyżeczki masło klarowane 4 łyżki, cebula 1 sztuka średnia, ząbki czosnku 4 sztuki, sól 1 łyżeczka, koperek suszony 2 łyżeczki, tymianek 2 łyżeczki, papryka słodka 2 łyżeczki Na maśle klarowanym podsmażyć drobno posiekaną cebulę, ząbki czosnku, sól, suszony koperek, tymianek, paprykę słodką, wystudzić. Pstrągi świeże już wypatroszone i bez łusek opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pstrągi z każdej strony naciąć skośnie skór... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...