Składniki: mąka tortowa 840 gram, drożdże świeże 40 gram, mleko ciepłe 500 ml, masło 120 gram, cukier 10 łyżek, kakao 3 łyżki do misy robota wkruszyć drożdże, wlać 400 ml mleka, wsypać 4 5 łyżek cukru i wymieszać, zostawić pod przykryciem na 20 minut do zaczynu wsypać przesianą mąkę, wlać stopione letnie masło i hakiem robota wyrobić ciasto z 5 minut aby odchodziło od misy ciasto podzielić na 2 części (2/5 i 3/5), kakao wymieszać z resztą cukru i reszta mleka i dodać do większej części ciasta i wyrobić do połączen... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...