dorsz czarny w zalewie octowej słodko-kwaśnej...

dorsz czarny w zalewie octowej słodko-kwaśnej...

dorsz czarny w zalewie octowej słodko-kwaśnej...

Składniki: dorsz czarny świeży filety 4 sztuki duże, mąka pszenna 2 szklanki, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony czarny 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/2 litra zalewa octowa: woda 1,5 litra, cukier 4-5 łyżek, ocet 10% 3/4 szklanki, cebula 3 sztuki większe, gorczyca 1 łyżka, ziele angielskie 4 sztuki, liść laurowy 2 sztuki Duże filety dorsza czarnego opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i podzielić każdy filet na 3-4 porcje. Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i obtaczać z każdej strony filety, kłaść na mocno rozgrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.