Składniki: dorsz czarny filety świeże 5 sztuk duże, mąka pszenna 2 szklanki, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/2 litra marchew 4 sztuki większe, papryka czerwona 2 sztuki duże, por 2 sztuki średnie, olej rzepakowy 1/2 szklanki, ziele angielskie 3 sztuki, liść laurowy 2 sztuki, cukier 5 łyżek, sól 2 łyżeczki, pieprz mielony 1 łyżeczka, woda 4 szklanki, ocet 10% 1/2 szklanki Duże filety dorsza czarnego opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pociąć każdy filet na 3-4 porcje. M... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...