Kisiel z jabłka i nektaryny.

Kisiel z jabłka i nektaryny.

Kisiel z jabłka i nektaryny.

Przepis na : deser

Składniki: (na jedną małą porcję) owoce 100g  (1/4 obranego jabłka i 1 obrana, bez pestki nektaryna), 20g cukru, ok.12g mąki ziemniaczanej, 150ml wody. Przygotowanie:   Owoce wrzucić do wrzącej wody (pokroić je na mniejsze kawałki, zwłaszcza jabłko) - zagotować. Po chwili gdy owoce zmiękną przetrzeć je przez sito, dodać cukier i rozrobioną w wodzie mąkę ziemniaczaną - energicznie mieszając zagotować. Szklankę (lub inne naczynie), w której będzie podany kisiel) przelać zimną wodą.    "Obiady n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.