Kisiel z jabłek i mięty

Kisiel z jabłek i mięty

Kisiel z jabłek i mięty

Przepis na : deser

Składniki ( na dwie średnie lub jedną większą porcję): 2 średnie jabłka, 2 gałązki świeżej mięty (można dać więcej by uzyskać mocniejszy jej aromat), 1 i 1/2 łyżeczki cukru ( można dać więcej jeżeli jabłka są kwaśniejsze), 1 i 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Przygotowanie: Jabłka obrać i usunąć środek, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zalać szklanką wody (250ml), dodać cukier i dwie gałązki mięty ( z taką ilością mięty kisiel wyjdzie z jej bardzo delikatnym aromatem, także do uzyskania mocniejszego jej aromatu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.