Kakaowe babeczki z budyniem.

Kakaowe babeczki z budyniem.

Kakaowe babeczki z budyniem.

Przepis na : deser

Składniki: ( 24sztuki) Ciasto: 300g mąki pszennej tortowej, 2 łyżeczka proszku do pieczenia, 180ml oleju lub 250 g rozpuszczonego i ostudzonego masła, 250g cukru, 4 jajka, 4 łyżki mleka, 2 i 1/2 łyżeczki kakao. Dodatkowo: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy z cukrem. 400ml mleka, cukier puder. Przygotowanie: Budyń ugotować na 400ml mleka. Całkowicie ostudzić. Ciasto: Składniki suche wymieszać razem. Składniki mokre roztrzepać widelcem. Składniki suche wymieszać ze składnikami mokrymi. Mieszać do momentu aż nie będz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.