Czosnkowy chlebek odrywany, z suszonymi pomidorami

Czosnkowy chlebek odrywany, z suszonymi pomidorami

Czosnkowy chlebek odrywany, z suszonymi pomidorami

Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej tortowej ( 445g ), plus do podsypywania, 7g suchych drożdży, 5 łyżek oleju ( 60ml ), 220ml ciepłej wody, 1 łyżeczka soli, 1 jajko ( temp. pokojowa ). Ponadto: duża garść świeżej natki pietruszki,  50g startego sera żółtego, 5 kawałków suszonych pomidorów, 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów, 1 łyżeczka suszonej bazylii, 4 ząbki czosnku. Przygotowanie:  Smacznego!!! czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.