Zostało Ci za dużo bananów a już robią się czarne? Nie masz nic słodkiego w domu? Polecam chlebek bananowy - miękki i wilgotny. Z zewnątrz często się przypieka a w środku nadal klei się do patyczka, dlatego lepiej piec go na dolnej półce lub pod koniec pieczenia obwinąć folią aluminiową. Przepis znalazłam na stronie Moje wypieki Składniki: (na małą keksówkę 20 cm) 4 dojrzałe (najlepiej przedojrzałe) banany, rozgniecione 75 g masła, roztopionego 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...