cukinia w sosie musztardowo chrzanowym do słoików

cukinia w sosie musztardowo chrzanowym do słoików

cukinia w sosie musztardowo chrzanowym do słoików

Pyszna cukinia w zmienionym nieco sosie Składniki: - 3-4 nie wielkie cukinie ok 25 - 30 cm zalewa - 1 l wody - 5 łyżek musztardy - 2 łyżki startego chrzanu - 1 szklanka cukru - 3 łyżki soli - 1 szklanka octu - 2 łyżki suszonej pietruszki do każdego słoika - pół łyżeczki gorczycy - 1 kulka ziela angielskiego - kawałek liścia laurowego Sposób przygotowania: 1. - Cukinię pokroić w dużą kostkę gdy mamy dużą cukinię trzeba ją obrać i                        ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W królestwie smaków Beaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Beata12Beata12

Gotuję dla rodziny. Moje największe pasje to pieczenie,gotowanie i wymyślanie różnych potraw oraz fotografowanie.
Prowadzę bloga kulinarnego : http://wkrolestwiesmakow.blogspot.com/
oraz zapraszam na stronę na facebooku : https://www.facebook.com/pages/W-kr%C3%B3lestwie-smak%C3%B3w-Beaty/376942602470849?ref=hl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, słoik, sosy, przetwory, dania na gorąco

Inne przepisy z W królestwie smaków Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.