Ogórki małosolne, kiszone

Ogórki małosolne, kiszone

Ogórki małosolne, kiszone

  Ogórki małosolne i ogórki kiszone, to właściwie ten sam przepis. Z tą różnicą, że na kiszone trzeba poczekać   około 2-3 tygodni a małosolne są gotowe do zjedzenia już po około 3 dniach.   Najlepszy czas na kiszone i przetwory zimowe będą dopiero na przełomie lipca/sierpnia. Składniki: Na słoik :   ogórki, najlepiej jednakowej wielkości koper kilka kawałków chrzanu 3-4 ząbki czosnku, można więcej jeśli lubicie można również dodać liść chrzanu lub wiśni Zalewa: na 1 litr wody( używam mine... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W garach u Gosi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.