Kolorowy i dodający energii owocowy koktajl. Taki owocowy przysmak można przygotować nie tylko latem gdy są świeże owoce. Można również wykorzystać mrożonki. 1 kg truskawek (mrożonych) 1 pomarańcza 1 banan 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru Truskawki delikatnie rozmrażamy i blendujemy. Powstaje nam masa taka jak do sorbetu. Banana i pomarańczę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i osobno blendujemy. Do musu z truskawek dodajemy mleko i cukier. Dokładnie mieszamy. Do wysokich szklanek nalewamy kolejno: mus z bana... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...