Wiśnie w syropie do ciast deserów lub do przygotowania kompotu - z ksylitolem lub cukrem

Wiśnie w syropie do ciast deserów lub do przygotowania kompotu  - z ksylitolem lub cukrem

Wiśnie w syropie do ciast deserów lub do przygotowania kompotu - z ksylitolem lub cukrem

Witam serdecznie i zapraszam na wiśnie w syropie. Tak przygotowane wiśnie są bardzo smaczne i można je wykorzystać do ciast, deserów lub do przygotowania kompotu. Wiśnie są soczyste i jędrne. Do przygotowania wiśni w syropie będziemy potrzebować: 1 kg wiśni przed drylowaniem 380 gramów ksylitolu, cukru lub innego słodzika – około 1 ¾ szklanki 250 ml szklanka wody – 250 ml po 1 łyżce soku z cytryny do każdego słoika użyłam 3 słoików o pojemności 550 ml (każdy) dodatkowo możemy dodać goździki lub cynamon Link... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.