Racuchy z bitą śmietaną i truskawkami

Racuchy z bitą śmietaną i truskawkami

Racuchy z bitą śmietaną i truskawkami

Witam serdecznie Propozycja na pyszne racuchy z bitą śmietaną i truskawkami. Racuchy są bardzo smaczne i idealnie nadają się do podania na śniadanie lub deser, na pewno będą smakowały dzieciom. Do przygotowania racuchów będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 10 racuchów na ciasto: 300 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 300 ml letniego mleka 2 jajka (jajka L) 50 g cukru 20 g drożdży świeżych 50 g roztopionego i przestudzonego masła szczypta soli na bitą śmietanę: 500 ml śmietany 30% lub... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.