Wiosna to czas na rabarbar. Jest pyszny nie tylko w deserach jak ciasto z rabarbarem , ale też jako składnik sałatek na wytrawno. Jest kwaskowaty i świeży, idealnie pasuje do ogórka. Zawsze kiedy kupuję pumpernikiel do tej sałatki, cieszę się, że coś tak pysznego można kupić w każdym sklepie w Polsce. Składniki: duży ogórek szklarniowy obrany i pokrojony na kawałki łodyga rabarbaru obrana i pokrojona na kawałki łyżka jogurtu mały ząbek czosnku świeżo mielony czarny pieprz (duża szczypta) – jeszcze l... czytaj dalej...
Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...