Fasolka szparagowa w pomidorach

Fasolka szparagowa w pomidorach

Przepis na : obiad

Lato to sezon na świeżą fasolkę szparagową: żółtą, zieloną i mamut. Wybieramy ją ze względu na smak i korzyści dla naszego zdrowia. Ma właściwości zasadotwórcze i jest polecana w diecie osób, które chcą obniżyć poziom złego cholesterolu. Fasolka szparagowa ma niską wartość energetyczną a jest bogata w błonnik, beta-karoten, witaminy A, B, C, E i K oraz minerały – cynk, mangan i żelazo. Jest też bogatym źródłem kwasu foliowego, który jest niezbędny w pierwszym trymestrze ciąży. Fasolka to roślina strączkowa,...

Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję