Lekka, błyskawiczna do przygotowania i bardzo smaczna sałatka. Składa się tylko z trzech składników: arbuza, fety i świeżej mięty. Aby sałatce dodać lekkiego charakterku - całość skropiłam sokiem z cytryny i polałam miodem. Sałatkę najlepiej przygotować chwilę przed podaniem, ponieważ arbuz bardzo szybko puszcza sok. Składniki na 2 porcje: 350 g miąższu z arbuza 1/2 opakowania sera feta (125 g) 1 łyżka płynnego miodu odrobina soku z cytryny świeża mięta Miąższ z arbuza i ser feta pokroić w kostkę. Li... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)