Sajgonki z mięsem wieprzowym i warzywami

Sajgonki z mięsem wieprzowym i warzywami

Sajgonki z mięsem wieprzowym i warzywami

Pyszne, chrupiące sajgonki z mięsem wieprzowym i warzywami. Idealne jako przekąska dla dwojga. Wbrew pozorom przygotowanie sajgonek nie jest czasochłonne!  Składniki dla 2 osób: 8 sztuk papieru ryżowego 200 g mięsa mielonego wieprzowego (najlepiej z szynki) 1 cebula 1 mała marchewka 4 liście kapusty pekińskiej 25 g suszonych grzybów mun sól, pieprz sos sojowy olej do smażenia sos słodko-kwaśny  do namaczania 1. Kapustę umyć, osuszyć i pokroić w cienkie słupki. Marchewkę i cebule obrać, a tak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, sosy, kapustą, grzyby, mięso mielone, kapusta pekińska, marchewka, warzywa, przekąska, przekąski, szynka, mielone z warzywami, warzywa na patelnie, sos do mielonego

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.