Placuszki maślankowo-bananowe

Placuszki maślankowo-bananowe

Placuszki maślankowo-bananowe

Pomysł na wykorzystanie dojrzałego banana - placuszki maślankowe. Miękkie, puszyste i szybkie do przygotowania. Idealne na śniadanie, podwieczorek czy też kolację. Placuszki smażone są na suchej patelni (bez wcześniejszego rozgrzewania tłuszczu). Dodatkowo do placków nie dodałam ani grama cukru, ponieważ banan "oddał" swoją słodycz. Takie placuszki możecie podać, np. z sosem truskawkowym.  Składniki na około 25 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej (150 g) 1 szklanka maślanki 1 dojrzały, średniej wielkości bana... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Dieta bananowa

Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

banan, placuszki, ciasto, placki, śniadania, kolacja, bananowe, sosy, przekąski, ciasto bananowe, ciasto z bananami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szybkie ciasto

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.