Placuszki maślankowo-bananowe
Placuszki maślankowo-bananowe
Pomysł na wykorzystanie dojrzałego banana - placuszki maślankowe. Miękkie, puszyste i szybkie do przygotowania. Idealne na śniadanie, podwieczorek czy też kolację. Placuszki smażone są na suchej patelni (bez wcześniejszego rozgrzewania tłuszczu). Dodatkowo do placków nie dodałam ani grama cukru, ponieważ banan "oddał" swoją słodycz. Takie placuszki możecie podać, np. z sosem truskawkowym. Składniki na około 25 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej (150 g) 1 szklanka maślanki 1 dojrzały, średniej wielkości bana... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ugotować
Warto przeczytać

Dieta bananowa
Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...Autor
Mariola Moskal
Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
banan, placuszki, ciasto, placki, śniadania, kolacja, bananowe, sosy, przekąski, ciasto bananowe, ciasto z bananami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szybkie ciasto
Inne przepisy z Ugotować
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję