Jajecznica z grzybami leśnymi to pomysł na szybkie i bardzo smaczne danie. Do jajecznicy wykorzystałam czarne łepki, maślaki oraz kapelusze twardzioszka przydrożnego. Uwierzcie mi na słowo - jajecznica wyszła pyszna! Grzybowa, lekko cebulowa i aromatyczna w smaku. Składniki*: grzyby leśne (czarne łebki, maślaki, borowiki itp.) jajka cebula sól olej do smażenia *specjalnie nie podałam konkretnej ilości, bo niektórzy lubią bardziej grzybowe jajecznice; ja do jajecznicy wykorzystałam połowę głębokiego ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)