Jedzmy brukselkę

Jedzmy brukselkę

Jedzmy brukselkę

Hej! Jedzmy brukselkę! To niewielkie warzywo jest źródłem potasu, wapnia magnezu, witamin z grupy B i witaminy C, a także kwasu foliowego. Ponieważ ma niską wartość energetyczną (37 kcal na 100g) i wysoką błonnika polecana jest osobom odchudzający się. Zatem jedzmy brukselkę! Dziś łatwy przepis na dodatek do drugiego dania. Potrzebujemy: Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tylko pysznie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.