Zupa pietruscanka – kuchnia podkarpacka

Zupa pietruscanka – kuchnia podkarpacka

Zupa pietruscanka – kuchnia podkarpacka

Zupa pietruscanka – kuchnia podkarpacka Zupy na mięsie były niegdyś rarytasem, na który pozwalano sobie tylko z okazji ważnych świąt i uroczystości. Codziennością były natomiast zupy i polewki gotowane na prostych składnikach z własnego ogródka, które były łatwo dostępne i można je było przechowywać przez długi czas. Najprostsze zupy okraszano tłuszczem lub skwarkami, żeby wodniste polewki nabrały nieco smaku. Ponieważ zwykle gorąca zupa musiała wystarczy za cały obiad, najczęściej dodawano do niej ziemniaki, by b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję