Zupa grzybowa z uszkami – kuchnia podkarpacka

Zupa grzybowa z uszkami – kuchnia podkarpacka

Zupa grzybowa z uszkami – kuchnia podkarpacka

Zupa grzybowa z uszkami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Wysoka, gmina Łańcut, powiat łańcucki W Wysokiej pod Łańcutem jedną z tradycyjnych bożonarodzeniowych potraw jest zupa grzybowa z uszkami. O ile uszka są typowe – z farszem grzybowym – o tyle sama zupa już nie. Jednym z jej składników, który w znaczący sposób wpływa na smak dania, jest maślanka. Wywar grzybowy zaprawiony maślanką jest lekko kwaskowaty, natomiast śmietana sprawia, że zupa ma kremową konsystencję. Grzyby i podsmażona cebulka dopełniaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.