Karkówka w sosie paprykowym – kuchnia podkarpacka

Karkówka w sosie paprykowym – kuchnia podkarpacka

Karkówka w sosie paprykowym – kuchnia podkarpacka

Karkówka w sosie paprykowym - kuchnia podkarpacka Karkówka w sosie paprykowym to przepis pań z okolic Krosna, z Koła Gospodyń Wiejskich Czarnorzeki, na smaczne mięso do obiadu. Karkówka przygotowana według ich wskazówek jest mięciutka, a sos z dodatkiem mielonej papryki i śmietany jest delikatny i aromatyczny. Przygotowanie dania nie wymaga ani wiele pracy, ani szczególnych umiejętności. Potrzebny jest jedynie czas, by mięso stało się miękkie i delikatne. Warto go poświęcić :) Przepis pochodzi z publikacji „Smaki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.