Fasola z suszem owocowym – kuchnia podkarpacka
Fasola z suszem owocowym – kuchnia podkarpacka
Fasola z suszem owocowym – kuchnia podkarpacka Fasola z suszem owocowym to dawne wigilijne danie z Brzysk, malowniczej miejscowości położonej pomiędzy Jasłem a Pilznem, na zachodzie Podkarpacia. W naszym regionie połączenie fasoli i suszonych śliwek to znana bożonarodzeniowa tradycja, jednak zwykle jest to zupa podawana na słodko. Fasola z suszem owocowym z Brzysk jest nietypowa, ponieważ zagęszcza się ją śmietaną i podaje na słono. Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Brzysk opublikowano w zbiorze regionalny... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śliwka, bożonarodzeniowe, zupa, fasolka
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję