Przepis na : obiad
Uwielbiam zupy krem! Doskonale się spisują w okresie jesienno-zimowym, ponieważ super sycą i rozgrzewają. Cukinia i dynia to duet idealny, a kasza pęczak do istne niebo! Składniki: 200g podudzia z kurczaka 50g suchej kaszy pęczak 400g cukinii 400g dyni 20g suszonej włoszczyzny przyprawy: pieprz, jarzynka bez soli, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, zioła prowansalskie 1,5l wody Sposób przygotowania: Podudzia z kurczaka zalać zimną wodą. Gotować ok. 10-15 minut. Następnie dodać kaszę pęczak, obraną ze ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...