Idealne do niedzielnej kawy i wielbicieli sernika! Super prosty i bardzo smaczny - sernik przekładany! Składniki: Masa do przełożenia 2 białka 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 4 łyżki mąki pełnoziarnistej szczypta proszku do pieczenia Masa twarogowa 2 żółtka 2 łyżki erytrytolu 250g (1 kostka) twarogu np. chudego Sposób przygotowania: Masa do przełożenia Białka ubić na sztywną pianę. Dodać erytrytol, olej kokosowy, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Masa twarogowa Twaróg utrzeć ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...