Przepis na : obiad
Gofry są przede wszystkim znane z przygotowania na słodko. Świetną odskocznią jest zrobienie ich na wytrawnie w słonym smaku. Z warzywami komponują się idealnie! Składniki: 2 jaja 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych 3 łyżki mąki pełnoziarnistej szczypta proszku do pieczenia przyprawy: papryka słodka, czosnek granulowany, pieprz czarny, zioła prowansalskie 250g warzyw po włosku Sposób przygotowania: Jaja ucieramy na puszystą masę. Dodajemy płatki drożdżowe nieaktywne, mąkę, proszek do pieczenia i przypr... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...