Niezwykle aromatyczna, koniecznie podaję ją z kaszą pęczak... Idealnie rozgrzewa i poprawia nastrój w chłodniejsze, szare dni. Zasmakuje nie tylko wielbicielom czosnku. Składniki: 1 szklanka kaszy pęczak 3 szklanki bulionu 1 główka czosnku Sól do smaku Pieprz do smaku Natka pietruszki Wykonanie: Kaszę namoczyć przez kilka godzin, następnie ugotować do miękkości. Kaszę odcedzić, wlać bulion, dodać rozgnieciony czosnek z solą i pieprzem- po czym gotować jeszcze 15 minut . Podawać z zieleniną- natką pietruszki.... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com