Zapiekanka makaronowa z pieczarkami

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami

Przepis z natury: wrzuć, wymieszaj i upiecz. Uwielbiam takie zapiekanki! Składniki: 20 dag makaronu, ½ kg pieczarek, 2 łyżki masła, ½ pęczka natki pietruszki, ½ szklanki mleka, 2 jajka, sól do smaku. Wykonanie: Makaron ugotować (al-dente) w osolonej wodzie i odcedzić. Pieczarki pokroić i udusić na maśle z pokrojoną natka pietruszki z dodatkiem soli do smaku. Następnie pieczarki połączyć z makaronem i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Polać roztrzepanymi w mleku jajkami i zapiec w temperaturze 200 stopni ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, pieczarki, makaron z pieczarkami, zapiekanki, zapiekanka

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.