Morele dla dorosłych

Morele dla dorosłych

Morele dla dorosłych

Nie spodziewałam się, że morele polane likierem z dodatkiem orzechów mogą być takie pyszne ! Pomysł zaczerpnięty ze starej książki kucharskiej Składniki:  ½ kg moreli lub brzoskwiń 1 literatka likieru (dowolny smak- ja użyłam tradycyjnego jajecznego) ½ szklanki tłuczonych orzechów włoskich 2 łyżki cukru pudru Wykonanie:  Owoce opłukać, wyjąć pestki i podzielić na połówki. Następnie zalać dołeczki po pestkach likierem, posypać tłuczonymi orzechami wymieszanymi z cukrem pudrem i podawać. (adsbygoogle =... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, likier

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.