Przepis konkursowy nadesłany przez Panią Kamilę Owczarz Opis autorki: Najczęściej serwowane w poniedziałek kiedy z niedzielnego obiadu zostawał makaron. Składniki makaron masło jajka sól pieprz cebula Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy posiekaną cebule, dodajemy makaron, jajko wbić do miseczki, dodać sól i pieprz, roztrzepać widelcem i wylać na patelnie, mieszając chwile razem smażyć z makaronem, Podawać od razu. czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com