Kolejna pyszna potrawka z bobem w roli głównej Składniki: 40 dag młodego bobu 1 cebula 1 szklanka oliwy sól do smaku pieprz cukier sok z cytryny do smaku kilka listków mięty Wykonanie: Cebulę obrać i drobno posiekać, następnie przysmażyć na oliwie na złoty kolor. Bób umyć, włożyć do oliwy z cebulą, dodać posiekaną miętę, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny do smaku. Zalać bób taką ilością wrzącej wody aby przykryła bób i gotować na wolnym ogniu około godziny. Gdy -woda wyparuje, doprawić do smaku i podawać na zim... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com