Przepis na : obiad
Składniki: 5 płatów śledziowych 400 gram śmietany 18 % ( w wersji light może być jogurt typu greckiego) 3 duże cebule sól, pieprz majeranek Płaty śledziowe moczymy kilka godzin w zimnej wodzie. Następnie kroimy na 2-3 cm kawałki. Cebulę obieramy i kroimy na ok. 0.5 cm krążki. Pokrojoną cebulę zalewamy wrzątkiem. Po 20 sekundach odlewamy wodę (wrzątek powoduje że cebula traci swoją ostrość i nadal jest chrupiąca). Do pokrojonych śledzi dodajemy śmietanę i cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy majeranek ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...