Jajka muchomorki

Jajka muchomorki

Jajka muchomorki

Z jajek można zrobić wiele rzeczy. Ich zastosowanie w kuchni jest dość szerokie. Teraz przedstawiam je w roli muchomorków. Na stole wyglądają zacnie. Do prawdziwych muchomorów  nie zachęcam, ale do ich wersji jajecznej owszem. Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 3 pieczarki 1 łyżeczka majonezu pomidory 1 łyżeczka sera białego ze śmietaną sól, pieprz Pieczarki kroimy w drobną kostkę i gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 minut.Odciskamy z wody. Od każdego jajka odcinamy górną część, aby wyjąć żółtko. Do żółt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu tojestpyszne.blogspot.com

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.