Omlet z kurkami i boczkiem

Omlet z kurkami i boczkiem

Omlet z kurkami i boczkiem

Składniki dla 2-3 osób: ? 4 jajka ? 2 łyżki mleka ? 150 g boczku wędzonego ? 200 g kurek ? 2 łyżki masła ? sól, pieprz ? szczypiorek ? sałata zielona np roszponka Wykonanie: ? Rozgrzać 1 łyżkę masła, podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać kurki, sól i chwilę poddusić. Odłożyć. ? Roztrzepać jajka z mlekiem. ? Na patelni rozgrzać łyżkę masła, wlać jajka. Podważać boki, aby masa wlała się pod scięty już omlet. ? Gdy omlet będzie prawie scięty, na połowie rozłożyć kurki z boczkiem, posypać pieprzem i złożyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.