
Biała kiełbasa kojarzy mi się nierozłącznie z Wielkanocą. W mojej rodzinie nie było tradycji przyrządzania białej kiełbasy, praktycznie w ogóle się jej nie jadło. Dopiero od niedawna doceniłam jej walory smakowe, ale i tak bardziej odpowiada mi cienka, krucha i wędzona. Jednak przyrządzona w ten sposób, z płatkami czosnku i przyprawą, jest bardzo smaczna i powinna zagościć na wielkanocnym stole. Składniki: • biała, cienka, surowa kiełbasa • 5 ząbk... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...