Przepis na : śniadanie
Placki ze zsiadłym mlekiem Placki te są bardzo zbliżone smakiem do amerykańskich pancakeów na maślance . Ich smak jest zupełnie inny, niż gdybyśmy dodali mleko. Są świetną odmianą dla klasycznych naleśników, dlatego najczęściej przyrządzamy je na weekendowe śniadanie. Jest to oczywiście również dobry pomysł na wykorzystanie zsiadłego mleka, którego czasami w lato mamy w nadmiarze, a upalna wersja obiadu zsiadłe mleko + młode ziemniaki z koperkiem zaczyna nam się nudzić Składniki: 500 ml zsiadłego mleka 1 szkl... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.